VOLUNTARIAT


Quin tipus de voluntariat fem?

En l’actualitat fem SOPARS AMBULANTS , és a dir, ens acostem allà on dormen les persones sense llar que anem coneixent per oferir-los alguna cosa de menjar. Normalment dormen en caixers, bancs, places o llocs més recollits. Anem en petits grups per no estressar a la persona/-es i poder parlar amb ell o ella amb tranquil·litat. Bàsicament l’objectiu és iniciar una conversa per veure si necessiten alguna cosa més concreta, preguntar què tal el dia, distreure’ls de la dura realitat que viuen i demostrar que són persones que ens importen.


Preguntes freqüents:


Ens trobem els divendres a les 20h per preparar entrepans i sortim a repartir fins les 22:30h aprox. (dependrà de la zona i el nombre de persones que es trobin). Alguns divendres, al finalitzar el repartiment ens ajuntem per sopar els voluntaris i comentar com va i també poder presentar noves idees.
Els voluntaris i voluntàries han de tenir 16 anys o més, l’edat legal per participar en activitats de voluntariat
No, l’experiència s’agafa amb la pràctica, és possible que al principi no parlis amb ningú, o fins i tot et faci cosa però poc a poc et vas sentint més còmoda i pots acabar fent grans amics. Tot i això oferirem una petita formació i uns documents introductoris per als voluntaris abans de començar. A més tots els integrants de l’associació estarem encantats d’atendre tots els dubtes que tingueu.
Sí, al començar com a voluntari de +Humans hauràs de signar un petit formulari i l’associació paga el cost de l’assegurança (5€ per voluntari/a a l’any a través de L’Associació Catalana de Voluntariat).
No cal venir cada divendres, ni és necessari avisar cada cop que no es pugui assistir. Cadascú és responsable de sí mateix però sí demanem un cert compromís de cara a que el repartiment sigui el més efectiu possible.
No et preocupis! Hi ha moltes altres formes d’implicar-te. Et recomanem dirigir-te a l’apartat IDEES, o bé posar-te en contacte amb nosaltres.

IDEES

La teva opinió i les teves idees ens importen!

Contacta’nsNosaltres tenim alguns projectes en ment que volem dur a terme com per exemple:
  • Voluntariats a hospitals
  • Voluntariats a residències d’ancians
  • Festes solidàries per recaptar diners
  • Viatges solidaris com a voluntaris
  • Donacions focalitzades...

Estem segurs que entre tots podrem fer realitat aquests petits somnis i us necessitem!